CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Leyla Atakan Gençlik Kütüphanesi Açılış Törenine Katıldı

21.01.2023

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmit Belediyesi Leyla Atakan Gençlik Kütüphanesi Açılış Törenine katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Efendim hepinize teşekkür ederim. Az önce konuştum, o nedenle burada olabildiğince kısaca düşüncelerimi ifade etmek isterim.

Belediye Başkanımız konuşmasını yaparken "İzmit sizi seviyor" diye ifade etti. Ben de İzmit’i çok seviyorum, Kocaeli’ni çok seviyorum. Çünkü burada evlendim. Dolayısıyla Kocaeli’nin de, İzmit’in de benim hayatımda özel bir yeri var. Ama kütüphane yapmak gerçekten olağanüstü bir düşünce. İnsanların düşüncelerini aktardıkları metin, bir süre sonra kitap haline gelir. Kitap haline gelmesi gelecek kuşaklara bunun aktarılması demektir aynı zamanda. Bu bazen bir öykü olur, bazen bir roman olur, bazen bir bilim kitabı olur, bazen bir matematik kitabı, bazen bir ders çalışma kitabı olabilir diye.

Sayın Başkan burayı açtığında söyledim, dedim ki, acaba içerde küçük bir kafe var mı diye. Var dediler. Burada da Başkan ifade etti. Çünkü kitap okuyanların bir süre sonra bir araya gelip konuşmaları gerekiyor, tartışmaları gerekiyor, yeni düşünceleri ifade etmeleri gerekiyor. Onların sosyalleşmeleri, onların beraber belli konuları uygun bir ortamda tartışmaları, sohbet ederek, gülümseyerek tartışmaları onların gelecek ufkunu çizmeleri açısından son derece değerli. Dolayısıyla kitap açısından oldukça zengin olduğu anlaşılıyor; hem dijital, hem basılı kitap olarak. Bütün İzmitlilere hayırlı, uğurlu olsun. Bütün öğrencilere hayırlı, uğurlu olsun.

Kütüphanelerin benim hayatımda özel bir önemi var. Elazığ’da ticaret lisesini okurken Çalıkuşu romanını halk kütüphanesinde okumuştum. Öğleden sonra giderdim okula çünkü sabahçı ve öğlenci diye ikiye ayrılırdı. Sabahleyin giderdim kütüphaneye romanı açar okurdum. Okul saati başlayınca kapatırdım tekrar giderdim. Böylece okuduğum çok kitap oldu halk kütüphanesinde. Tabi öğrencilerin kitap alma şansları o zaman çok daha sınırlıydı. Dolayısıyla kütüphaneler gençlerin ufkunun gelişmesi açısından da, onların sosyalleşmeleri açısından da, gelecek ufuklarının, gelecek hayallerinin büyümesi açısından da olağanüstü güzel bir mekan kütüphaneler. Dolayısıyla Belediye Başkanımızın her yaştan, siz gençler dediniz ama her yaştan insanın gelip arzu ettiği kitabı alması, okuması ve sonra onu rafına koyup evine huzur içinde dönmesi en güzel atmosferin yaşatılması açısından önemli. Bu güzel kütüphaneyi açan Fatma Kaplan Hürriyet Başkanımıza hepinizin huzurunda yürekten teşekkür ederim.

TBMM Başkanvekilimiz burada, eski bakanımız burada, siyasal partilerin temsilcileri burada, milletvekillerimiz burada. Önceki dönem milletvekillerimiz burada. Parti Meclisi üyelerimiz burada. Böylesine güzel bir eseri hep birlikte kurdelesini keserek açacağız. Hepimize hayırlı, uğurlu olsun.

Tören sonrasında kütüphaneyi gezerek bilgi alan CHP lideri Kılıçdaroğlu, daha sonra İzmitli gençlerle bir araya gelerek sohbet etti.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU İZMİT’TE